Originele geboortekaartjes

Geplaatst op: 1 jun 2017

Geboortekaartjes heb je in alle soorten en maten. Maar alle papa’s, mama’s en baby’s zijn dan ook anders. Een geboortekaartje is vaak de eerste kennismaking van jouw baby met veel mensen in jouw omgeving. Je wilt dan natuurlijk ook wel een kaartje dat uitstraalt hoe jij je baby wilt presenteren. En dan is het nog behoorlijk lastig om tussen al die verschillende kaartjes net dat perfecte kaartje te vinden. Om je vast een beetje op weg te helpen zet ik hier een aantal mooie, originele geboortekaartjes voor je op een rijtje. Wie weet zit dat ene speciale kaartje hier wel tussen!

 

apart kaartje

Een simpel, langwerpig kaartje.

Veel geboortekaartjes zijn vaak vierkante, dubbele kaarten. Maar dat het ook anders kan zie je met dit simpele kaartje van Apart Kaartje. Op de voorkant staat in grote letters ‘ Geboren’ en op de achterkant is ruimte voor alle belangrijke informatie. Het kaartje wordt gedrukt op stevig papier met een mooie textuur. En om het helemaal af te maken kan je de kleuren van het kaartje zelf kiezen!

 

 

geboortekaartje graffiti

Een stoer kaartje, in Urban style.

Wie zegt dat er op een geboortekaartje altijd een schattig beestje of een auto of iets dergelijks hoort te staan? Ook als je van stoerdere dingen houdt zijn er perfecte kaartjes te vinden. Neem nou bijvoorbeeld dit kaartje uit de Urban collectie van Babygroetjes. De kleurrijke graffiti kondigt de komst van jullie stoere jongen of meid aan. Extra leuk detail: de kaart wordt niet door het midden gevouwen, waardoor er een stuk van de binnenkant aan de buitenkant zichtbaar is.

 

 

label geboortekaartje

Niet een, maar twee kaartjes.

Twee langwerpige kaartjes, die je aan elkaar maakt met een touwtje of lintje. Het voorste kaartje is wat kleiner dan het achterste kaartje, waardoor het een mooi geheel vormt. Dit originele kaartje van GUPJE combineert een eenvoudig ontwerp met een prachtige vormgeving. Ben je zwanger van een tweeling? Alle kaartjes van GUPJE zijn ook in een tweelingvariant verkrijgbaar!

 

 

geboortekaartje tijger lilalein

Kleurrijk kaartje, met de handgetekend.

Een kaartje ontworpen door kinderboekenillustrator Marjolein Hund, dat vind je alleen bij Lilalein. De handgetekende kaartjes hebben een persoonlijke uitstraling en prachtige kleuren. Ze zijn verkrijgbaar in een heleboel thema’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze schattige, maar toch stoere tijger? De achtergrondkleur van het kaartje is eenvoudig aan te passen, waardoor het helemaal bij jullie wensen zal aansluiten!

 

 

geboortekaart fotostrip

Een geboortekaartje met fotostrip.

Je bent natuurlijk hartstikke trots op jouw prachtige kindje. En dat wil je dan ook graag aan iedereen laten zien. Een geboortekaartje met foto is dan natuurlijk erg leuk. Maar nog leuker en origineler is een geboortekaartje met een losse fotostrip, zoals dit kaartje van ZELF-kaartjes. Vier mooie foto’s van jullie kleintje, gecombineerd met een stylish geboortekaartje.

 

Staat jouw perfecte kaartje hier nog niet tussen? Kijk dan snel tussen de vele ontwerpers en vind ook jouw droomkaartje!

 

Credits:

Suus - Apart Kaartje
Kees - Babygroetjes
Kate - Gupje
Risa - Lilalein Kaarten
Saar - Zelf Kaartjes


Geschreven door:

Lidewij Timmermans (25) is thuisblijfmama van Arya (1,5) en schrijft graag over alles wat met het moederschap te maken heeft.