Vaderdag 2017

Geplaatst op: 8 jun 2017

Een ontbijt op bed, een stropdas of een paar sokken. Typische vaderdag-cadeaus. Hoe kan je een vader anno 2017 nog meer in de watten leggen tijdens vaderdag?

Mijn moeder zei ooit: “De beste cadeaus zijn de cadeaus die je stiekem ook aan jezelf geeft.” Zo gaf ik mijn vriend vorige maand een Chinees kookboek en geniet ik nog wekelijks van wat hij op tafel zet. Zo is vaderdag bij uitstek een dag om op pad te gaan met je vader of de vader van je kind en zelf ook te genieten van deze feestdag.  Ik zet een paar tips voor je op rij om de vader in kwestie én jezelf een leuke dag te bezorgen.

 

zomerzondagen vaderdag

 

Zomerzondagen in Rotterdam

14:00-18:00 – Het park bij de Euromast – toegang: 2,-

Onder het genot van een hapje en een drankje, zomerse muziek en ludiek theater kan je hier terecht voor een heerlijke zondagmiddag. Ook leuk; er zijn ook diverse activiteiten voor de kids!

www.zomerzondag.nl

 

World Press Photo tentoonstelling

Hele dag – Nieuwe Kerk Amsterdam – toegang: 10,-

Elk jaar trekt de World Press Photo tentoonstelling weer duizenden bezoekers en dat is niet zomaar. Met werk van fotografen vanuit de hele wereld is deze tentoonstelling een weergave van de wereld op dit moment. Bijzondere, aangrijpende en mooie beelden die het bekijken waard zijn.

www.nieuweker.nl

 

open tuinen dagen

 

Open Tuinen Dagen in Amsterdam

10:00 – 17:00 – binnenstad Amsterdam

Heb je je altijd al afgevraagd wat er schuilgaat achter die monumentale grachtenpanden? Tijdens de Open Tuinen Dagen openen diverse particulieren en instellingen hun (tuin)deuren voor publiek. Heerlijk voor een tuinwandeling.

www.opentuinendagen.nl

 

Storytrail

Tijden verschillen per lokatie - Enkhuizen, Gouda en Uitrecht – 17,-

Geen gids met saaie feitjes. “Deze stadswandeling sleurt iedereen mee in eeuwenoude, spannende en wonderlijke verhalen.” Vertelt de website ons. Op vaderdag zijn er Storytrails in Enkhuizen, Gouda en Utrecht.

www.storytrail.nl

 

Dag Van De Architectuur

Diverse lokaties – toegang: gratis

Veel dorpen en steden bieden een programma van lezingen, debatten, rondleidingen, tentoonstellingen en excursies of stellen gebouwen open. Zo kan je in Amsterdam een kijkje nemen in de Bijlmerbajes. Kijk op dagvandearchitectuur.nl voor een lokatie bij jou in de buurt en houd de Facebook pagina van Dag Van De Architectuur in de gaten voor updates. (link:https://www.facebook.com/DagvandeArchitectuurNL/)

www.dagvandearchitectuur.nl

 

parkfeest oosterhout 

 

Parkfeest

13:00 – 22:00 – slotpark west & slotpark oost in Oosterhout – toegang: gratis

Dit driedaagse festival sluit op zondag af met familiedag. Muziek, straattheater en attracties voor jong en oud. Met drie podia is er op dit festival genoeg te zien, horen en beleven.

www.parkfeest.nl

 


Tekst en foto's door:

Aukje van Rossum, 25 jaar, zet binnenkort haar eerste stapjes in de wereld van het moederschap en alles wat daar bij komt kijken.