Trends: Babyfotoshoots

Geplaatst op: 11 dec 2017

Net als mode, muziek, babynamen en het interieur zijn ook geboortekaartjes onderhevig aan trends. In deze blogpost bespreken we de babyfotoshoot trends van dit moment.

In het Instagramtijdperk zijn mooie kiekjes van je kroost steeds belangrijker geworden. Wij zijn blij dat de schapenvachtjes en mandjes ruimte hebben gemaakt voor nieuwe trends!

 

milk bath baby fotoshoot

Foto's: Ashley Maric Photography en Brittany Gidley

Milk bath (v.a. 9mnd)

Van deze romantische en dromerige foto’s gaat mijn moederhart sneller kloppen. Als je kindje oud genoeg is om zelfstandig in bad te kunnen zitten is het veilig om deze fotoshoot te doen. Doorgaans wordt het bad gevuld met water, melk en drijvende bloemetjes. Maar je kunt de bloemen natuurlijk vervangen door andere drijvende attributen zoals badeendjes, herfstbladeren of veertjes.

 

cake smash baby fotoshoot

Foto's: Inez Berentsen Fotografie

Cake Smash (vaak met 1e verjaardag)

Wordt je kindje 1 jaar, dan hoort daar natuurlijk een fotoshoot bij! Kinderen fotograferen kan heel lastig zijn, daarom is het advies: laat ze wat doen. Laat jouw kleine bijvoorbeeld los gaan op een mooie verjaardagstaart en je hebt gegarandeerd mooie foto’s. Niet geheel onbelangrijk is dat je kindje hiermee ook een leuke ervaring erbij heeft.

 

baby fotoshoot kraamfotografie

Foto's: Aukje Simone van Rossum

Documentair (v.a. het begin)

Een documentatie van je kleine in huiselijke sfeer. Jij als moeder met je kind op de foto, jouw kindje in zijn/haar bedje of jullie als gezin. Foto’s die de herinneringen vormen voor later. Deze foto’s zijn vaak semi-geënsceneerd en daardoor een stuk natuurlijker en spontaner van aard, wel zo makkelijk met een onvoorspelbare baby.

 

 


Geschreven door:

Aukje van Rossum, 25 jaar, is onlangs moeder geworden van June en ontdekt elke dag iets nieuws op het gebied van ouderschap.