(On)handige babykleertjes

Geplaatst op: 23 aug 2017

Zodra ik wist dat ik in verwachting was wilde ik meteen beginnen met shoppen voor mijn baby. De winkels hangen vol met schattige en stoere kleertjes en binnen no-time had mijn toekomstige kind al een flinke garderobe in de kast hangen. Toen zij eenmaal geboren was kwam ik er echter achter dat lang niet al die schattige kleertjes ook even handig zijn… Om te voorkomen dat jij straks ook een kast vol met onhandige, ongedragen kleertjes hebt, hier een aantal tips!

 

handige babykleding


Capuchons

Super stoere vesten met een toffe capuchon.. Het ziet er zo leuk uit, maar als je bedenkt dat je baby de eerste maanden voornamelijk op zijn rug zal doorbrengen is het toch niet zo handig! Wacht dus maar even met kleding met capuchons kopen tot je kindje minstens kan zitten. Hetzelfde geldt voor pakjes/truitjes met knoopjes op de rug.

 

Spijkerbroekjes

Ook dit staat natuurlijk ontzettend stoer, maar geloof me als ik zeg dat je je kind en jezelf er geen groot plezier mee doet. Het is een ramp om een niet-meewerkende baby in zo’n stijve broek te hijsen en het met alle luierverschoningen ook weer uit te moeten trekken. Ook zal je kindje het niet lekker vinden zitten. Ga liever voor een fijne jegging!

 

Overslagrompers

You love them or you hate them en ik behoor tot de laatste categorie. Een overslagromper zou makkelijk moeten zijn bij het aankleden, maar ik had altijd de grootste ruzie met die twintig knoopjes en een beweeglijke baby. Doe mij maar een gewone romper, daar kan je er dan weer niet genoeg van in je kast hebben liggen!

 

Schoentjes

Al snel had mijn dochter bijna net zo’n grote schoenencollectie als mama. Helaas had ik er even geen rekening mee gehouden dat zo’n babyvoetje niet al te makkelijk in een schoentje gaat en dat het kind de schoen binnen twee seconden ook weer uit weet te trappen. Wel handig: slofjes, eventueel met aansnoertouwtje.

 

Wat er dan wel onmisbaar is in de kledingkast van jouw uk?

Stapels rompers met lange en korte mouwen, boxpakjes/pyjamapakjes, joggingbroekjes, sweaters/t-shirts en voor meisjes zijn wijde jurkjes en maillots ook erg fijn. Koop vooral kleding in zachte stoffen en zonder al te veel knoopjes of rare extra’s. En kon je het nou toch niet laten om dat ene stoere spijkerbroekje te kopen? Trek het je kindje dan vooral aan en maak de leukste foto’s!

 


Geschreven door:

Lidewij Timmermans (25) is thuisblijfmama van Arya (1,5) en schrijft graag over alles wat met het moederschap te maken heeft.