Kraamweek-geheimen

Geplaatst op: 15 jun 2017

De kraamweek wordt vaak voorgesteld als een grote roze wolk. En hoewel het natuurlijk heerlijk is om na al die tijd eindelijk van je kindje te kunnen genieten, is niet alles altijd even prettig. Om je een iets eerlijker beeld te geven, hier vijf dingen die niemand je vertelt over de kraamweek.

 

kraamweek slaap

 

1. Je zit nog vol adrenaline.

En dus kan je slapen wel vergeten. Tel daar een baby bij op die elke 2,5 a 3 uur gevoed moet worden en er komt sowieso weinig terecht van je nachtrust. Geloof het daarom maar als je kraamzorg zegt dat ook jij even een middagdutje moet doen terwijl je baby slaapt.

 

2. Je gaat je kraambezoek vervloeken.

Hoewel je natuurlijk heel graag aan iedereen je kindje wil voorstellen, ga je ook zeker kraambezoek vervloeken. Mensen die veel te vroeg of te laat op de stoep staan of mensen die uren blijven zitten. Wees niet bang om je bezoek gewoon naar huis te sturen als het teveel wordt.

 

3. Je checkt elke 5 minuten of je baby nog wel leeft.

Met de geboorte van je kind worden ook heel wat nieuwe angsten en twijfels geboren. Dus in het begin hang je het liefst elke vijf minuten boven het wiegje om te checken of je kindje echt nog wel ademt.

 

4. Je kunt de kraamzorg naar huis sturen.

Hoewel er ook echt perfecte kraamverzorgsters bestaan, die je aan het eind van de week met tranen in je ogen uitzwaait, kan je ook pech hebben. Heb je nou echt totaal geen klik met je kraamverzorgster? Neem dan contact op met de organisatie en je hebt grote kans dat je voor de rest van de week iemand anders toegewezen krijgt!

 

5. Je bent de pijn van de bevalling niet direct vergeten.

Het klinkt zo mooi, zodra je je kindje op je borst hebt liggen vergeet je alle pijn. Helaas werkt dat echt niet altijd zo. Hechtingen en naweeën herinneren je er regelmatig aan. Maar ook een wc bezoek voelt alsof je nog een kind op de wereld moet zetten.

 

En ga je nou binnenkort voor het eerst bevallen? Laat je dan niet bang maken door dit lijstje. De kraamweek bestaat ook uit ontelbare prachtige momenten, die dit alles waard maken!

 


Geschreven door:

Lidewij Timmermans (25) is thuisblijfmama van Arya (1,5) en schrijft graag over alles wat met het moederschap te maken heeft.