Kindercafes Rotterdam

Geplaatst op: 28 feb 2018

Als je kindje de leeftijd bereikt dat ze niet meer zo graag op je schoot zitten maar lekker willen rondlopen en spelen wordt buiten de deur een koffietje doen een uitdaging. Gelukkig zijn er steeds meer cafés die hier op inspelen met kindvriendelijke speelhoeken.

Als Rotterdamse met een dreumes van acht maanden en een enorme wiebelkont ging ik op zoek naar de fijnste plekken voor mij en mijn dochter. Plekken waar ik aan mijn cafeïneverslaving toe kan geven en zij lekker kan spelen.

 

kindvriendelijk cafe rotterdam lot & daan

Lot&Daan

Lot&Daan

Net open vind je bij de Oude Haven Lot & Daan. Met heerlijke suikervrije gerechten een plek die echt past bij jonge moeders van nu. Je kan hier zowel terecht voor ontbijt, lunch en diner en dat mag op elk moment van de dag, want ja… mom life.

Locatie: Oost-Wijnstraat 24
Website: www.lotdaan.nl

 

Jordy’s Kralingen

Als je de trap naar boven neemt kom je in een waar kinderparadijs. Er mag op de muren worden getekend, er zijn grote kussens en en ligt een (nep)grasmat om lekker op los te gaan. Vooral met jonge kinderen is het fijn dat het speelgedeelte als ware één grote bak is, zo hoef je je geen zorgen te maken over trappen, hoekjes of de bediening die met jouw hete koffie aan komt lopen.

Locatie: Vlietlaan 52
Website: www.jordysbakery.nl

 

Croos

Met een speelhoek waar elk kind enthousiast van wordt kan je bij CROOS ontspannen genieten terwijl je kleine de boel ontdekt. De bediening is ontzettend kindvriendelijk en behulpzaam.CROOS is lekker weids opgezet met een aparte ruimte voor de kinderen. Zo kan je hier ook rustig zitten zonder kinderen en het bijbehorende geluidsoverlast.

Locatie: Excercitiestraat 2
Website: www.croosrotterdam.nl

 

Juffrouw van Zanten

Met twee locaties aan weerszijde van de stad heb je altijd een Juffrouw van Zanten in de buurt. Naast goede koffie hebben ze ook heerlijke en gezonde lunch. Hier kan je ukkie heerlijk spelen met al het verantwoorde, voornamelijk houten, speelgoed. Op hun website kan je nu zelfs speelgoed bestellen!

Locaties: Lusthofstraat 27, Tweede Middellandstraat 27
Website: www.juffrouwvanzanten.com

 

Hopper

Bij de locatie aan de Schiedamse vest vind je bovenaan de trap een houten keukentje en speelhoek voor kinderen. Aangezien deze speelhoek zich bovenaan een trap bevindt is dit wel een plek waar je met iets andere kinderen naar toe moet gaan. Met het versgebakken brood en overheerlijke gebak is dit een fijne plek om te zitten.

Locatie: Schiedamse Vest 146
Website: www.hopper-coffee.nl

 


Geschreven door:

Aukje van Rossum, 25 jaar, is onlangs moeder geworden van June en ontdekt elke dag iets nieuws op het gebied van ouderschap.