Goed zoet!

Geplaatst op: 30 aug 2017

Toen twee maanden geleden mijn dochter geboren werd kwam er dagelijks kraamvisite over de vloer. In mijn kleine huis met een kat en natuurlijk de pasgeboren baby zat ik niet echt te wachten op beschuit met muisjes. De troep die het geeft, elkaar niet kunnen verstaan door het gekauw op een droog stukje beschuit en laten we eerlijk zijn, zo lekker is het niet. Daarom liep mijn vriend elke dag op en neer naar de lokale bakker voor onze favoriete koekjes, een beetje roze glazuur bovenop maakte dit onze ‘kraamkoekjes’.

Beschuit met muisjes werd geïntroduceerd met de geboorte van prinses Beatrix en is sindsdien een typisch Nederlandse traditie. Toch zijn er genoeg leuke alternatieven om aan je bezoek voor te schotelen. Hier volgen er een paar:

 

Fruit alternatief beschuit met muisjes

  
Zomers Zoet (en gezond)

Heerlijk aan de zomer is al het zomerse fruit; frambozen, aardbeien, blauwe bessen. Deze kleine vruchtjes zijn net kleine snoepjes. Houd jij van het traditionele roze en blauw dan kan je de frambozen en aardbeien voor een meisje nemen, neem voor de jongen dan blauwe bessen en bramen. Serveer als fruit-saté of gewoon als finger food.

 

Herfstig

Ook lekker op een stokje, appel met karamel en amandel. Heerlijk voor een kraamtijd in de herfst om te serveren met warme chocolademelk! Je vind het recept op leukerecepten.nl.

 

winters alternatief beschuit met muisjes

 
Winters

Zoete marshmallows op een stokje! Je kan de marshmallows bedekken met gekleurd (roze of blauw) glazuur of serveren met een warme chocolademelk om in te dippen. Hoe je glazuur kan maken vertelt Carola je op haar website.

 

Lentefris

In plaats van iets te eten te serveren kan je ook de standaard koffie en thee vervangen door een leuk en lekker alternatief. Zo maak je in een handomdraai verse iced tea. Voor een roze/rode iced tea gebruik je hibiscus of rozenblaadjes. Wil je iced tea serveren voor de geboorte van je baby boy dan kan je je groene iced tea opvrolijken met blauwe bessen of schijfjes kiwi.

 

Traditioneel met een twist

Houd jij stiekem wel van die gekleurde muisjes serveer ze dan op iets anders dan beschuit. Muisjes zijn een heerlijke topping voor brownies, boterkoek of citroencake bijvoorbeeld.

 


Geschreven door:

Aukje van Rossum, 25 jaar, is onlangs moeder geworden van June en ontdekt elke dag iets nieuws op het gebied van ouderschap.