Gender reveal ideeën

Geplaatst op: 13 sep 2017

Als je in verwachting bent, ben je natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar het kindje in je buik. Sommige mensen kunnen dan ook niet wachten tot ze eindelijk het geslacht van hun baby te horen krijgen, anderen houden het liever een verrassing tot aan de geboorte. Wil je geslacht van je kindje wel weten? En wil je het ook delen met de rest van de wereld? Doe hier dan wat inspiratie op voor de leukste gender reveal!

 

jongen meisje taart


Taart!

Kies je voor een gender reveal party? Dan mag een mooie taart natuurlijk niet ontbreken. Laat de vulling van de taart in knalroze of -blauw maken of laat het vullen met blauwe of roze snoepjes. Wil je zelf ook verrast worden op het feestje? Laat de verloskundige het geslacht dan op een papiertje schrijven en geef het zonder zelf gezien te hebben aan de bakker. Extra spannend!

 

baby geslacht bekendmaken met verf


Fotoshoot met verf

Hier kan je veel verschillende invullingen aan geven, dus er is altijd wel een manier te vinden die bij jullie past. Vul bijvoorbeeld waterpistolen of verfbussen met blauwe of roze verf, trek witte kleding aan en spuit elkaar helemaal onder. Ook leuk om jullie gasten jou en je partner onder de verf te laten spuiten. Wil je iets subtielers? Verf je handen (of die van je partner) en laat een mooie afdruk achter op je zwangere buik.

 

jongen meisje bekendmaken ballonnen


Ballonnen

Ook dit is weer erg leuk voor op een feestje. Neem een mooie ballon en vul deze met confetti, glitters, of verf. Terwijl iedereen toekijkt prikken jullie de ballon kapot en is meteen duidelijk of jullie een zoon of dochter krijgen. Hetzelfde kun je ook doen met een doos waar roze of blauwe versiering uitkomt.

 

gender reveal met schoentjes


Schoentjes

Geen zin in een feestje, maar wil je het geslacht wel bekend maken op social media? Maak dan een mooie foto van roze of blauwe schoentjes, eventueel met een echofoto er bij. Het is ook leuk om de schoenen van papa, mama en eventuele broertjes of zusjes op de foto te zetten, met aan elk paar schoenen een roze of blauwe ballon.

 

gender reveal kraskaart


Kraskaarten

Leuk om aan iedereen uit te delen op een feestje, maar ook erg geschikt als je alleen aan de toekomstige oma en opa het geslacht wil vertellen. Laat ze het vakje open krassen en ze weten meteen of jullie een jongen of een meisje krijgen.

 


Geschreven door:

Lidewij Timmermans (25) is thuisblijfmama van Arya (1,5) en schrijft graag over alles wat met het moederschap te maken heeft.