Foto's van je newborn

Geplaatst op: 3 aug 2017

De eerste periode met je baby is hartstikke leuk en spannend. Maar hoe cliché ook, het is binnen no-time voorbij. Voor je het weet kan je kindje al zitten, krijgt het de eerste hapjes en brabbelt het er op los. Daarom is het dan extra leuk om de foto’s terug te kijken van de tijd dat je baby echt nog een newborn was. En omdat je in die eerste periode genoeg aan je hoofd hebt, geef ik je hier een paar tips van dingen die je in de eerste periode écht wil fotograferen.

 

newborn fotografie


Op de weegschaal

Dit zal geen foto zijn die je zelf maakt, maar wel eentje die erg leuk is om te hebben. Direct na de bevalling zal je kleintje gewogen worden en het is voor later natuurlijk erg bijzonder om een foto te hebben van de weegschaal met het exacte geboortegewicht.

 

Ieniemienie details

Je bent ontzettend snel vergeten hoe ieniemienie de handjes, voetjes, oortjes en neusje van je baby’tje wel niet waren. Maak daarom foto’s van alle details van je baby apart, zodat je nooit vergeet hoe schattig dat verfrommelde oortje wel niet was!

 

Met een (favoriete) knuffel

Nog een manier om de groei van je baby mooi in beeld te krijgen is door hem/haar te fotograferen met een knuffelbeest. Als je dit regelmatig doet zal je zien hoe hard je kindje wel niet groeit! Leg er eventueel een mijlpaalkaart bij met de leeftijd van je kindje.

 

Familiefoto

Grote kans dat je straks ontelbare foto’s hebt van je prachtige uk, maar dat je tot de conclusie komt dat er bijna geen foto’s van jullie samen zijn uit die eerste paar weken. Vraag daarom eens iemand anders (bijvoorbeeld de kraamverzorgster) om jou, je partner en jullie baby samen op de foto te zetten. Oudere broers en zusjes kunnen natuurlijk ook gezellig aanschuiven.

 

Met de kraamzorg

Misschien kan je haar niet uitstaan, maar de kans is groot dat je ontzettend blij bent met jouw kraamverzorgster. Ze helpt jou en je partner om die eerste week goed door te komen en leert je ontzettend veel. Vergeet daarom niet om ook een foto te maken van haar met de kleine.

 

Geboortekaartje

Met veel liefde en aandacht heb je maanden gezocht naar hét kaartje. Nu je baby er dan eindelijk is kan je de kans natuurlijk niet voorbij laten gaan om hem/haar met z’n eigen kaartje op de foto te zetten. Ook is het leuk om je baby te fotograferen met alle felicitatie-kaarten die je voor hem/haar ontvangt. Een unieke herinnering voor later!

 


Geschreven door:

Lidewij Timmermans (25) is thuisblijfmama van Arya (1,5) en schrijft graag over alles wat met het moederschap te maken heeft.