Bloom09

Bloom09

Moordrecht
Telefoonnummer: 0182 768058
E-mailadres: info@bloom09.nl
Bezoek de website

Professionele design studio waar met veel liefde handgetekende geboortekaartjes worden gemaakt. Zelf kun je met hun designs aan de slag in de online webtool. Maak dus heel makkelijk jullie eigen favoriete geboortekaartje.

In gesprek met:

Linda Boon

Wie zijn jullie?

Op de vrolijke foto sta ik (Linda Boon) links en mijn collega Linda Steenwijk staat aan de rechter kant. Samen zijn wij het brein achter Bloom09. In 2009 ben ik gestart met Bloom09 vanuit mijn passie voor grafisch ontwerp en de wens om een eigen bedrijf te hebben. Vanaf dat punt is er veel gebeurd. Bloom09 is uitgegroeid tot een mooi bedrijf en we hebben al heel veel kindjes blij mogen maken met een prachtig geboortekaartje. In 2014 is Linda Steenwijk er bij gekomen voor meer stabiliteit en om Bloom09 te kunnen laten doorgroeien.

Wie maakt jullie leuke geboortekaartjes?

Dat doen we gelukkig allebei en met heel veel liefde! Ik ben naast eigenaar ook diegene die de hele bedrijfsvoering regelt en zorgt voor een stuk marketing. Maar ik maak heel graag tijd vrij om te doen wat ik het liefste doe: het tekenen en ontwerpen van super leuke geboortekaartjes. Als je ons belt is Linda Steenwijk degene die de telefoon opneemt. Zij beantwoordt al je vragen en helpt je bij het maken van jullie persoonlijke ontwerp. Maar ook zij probeert zich zo veel mogelijk bezig te houden met het ontwerpen van nieuwe en leuke geboortekaartjes.

Wat maakt Bloom09 speciaal?

Wij houden van tekenen met de hand en dit zie je terug in onze geboortekaartjes. Ook willen we graag een verhaaltje overbrengen in onze designs. Samen met een goede en persoonlijke service is dit de basis van ons bedrijf. Al onze geboortekaartjes zijn opgemaakt met elementen die je terug vindt in onze ruime beeldbank. Dit zorgt er voor dat je heel makkelijk zelf illustraties kunt mixen en matchen en zo van onze geboortekaartjes een heel persoonlijk en eigen geboortekaartje kunt maken.

Hoe ziet jouw werkdag er uit?

Als de kinderen ´s morgens de deur uit fietsen, rij ik naar kantoor. Als ik de trap op loop heb ik altijd weer zin in de dag. De waterkoker en computer gaan aan en ik lees altijd als eerste de mail. Beantwoord vragen, bekijk en controleer bestellingen die ik vervolgens digitaal doorgeef aan de drukkerij waar we mee samenwerken. Ik zet nog een keer de waterkoker aan met het idee om nu ook echt een kop thee te maken en maak een planning voor de dag. Marketing, ontwerp, overleg met Linda, websitebeheer, uitwerking van blogs, fotografie van producten of klantcontact. Het is maar een greep uit de wekelijkse werkzaamheden die ik zoveel mogelijk in dagdelen verdeel. Het verveelt gelukkig nooit.

Wat is jouw favoriete geboortekaartje?

Dat is een moeilijke vraag.. Maar de wereldbolkaartjes zijn momenteel echt mijn favoriet. Ze kunnen zo persoonlijk worden aangepast met elementen die echt iets voor de ouders betekenen. In dit thema zien kaartjes van ouders die veel reizen er zo anders uit dan van papa`s en mama`s die gek zijn van sport. Alle kleine elementen zijn zo leuk om te ontwerpen en heel makkelijk samen te voegen tot een mooi geheel.

Hoe ziet jullie werkplek er uit?

We zijn gevestigd boven de drukkerij van ons andere bedrijf (Met INKT) in Moordrecht. Omdat er soms ook een stagiaire met ons samen werkt staan er 3 computers en tekentablets. De sfeer is basic en veel hout, we kleden alles graag aan met onze eigen geboortekaartjes die we graag ophangen op onze werkplek om ons steeds weer te laten inspireren.

Op welke manier hebben jullie contact met de (aanstaande) ouders?

Het eerste contact dat onze klanten met ons hebben is via de website. Daar kunnen de aanstaande ouders lekker zelf aan de slag en zelf proefkaartjes en kaartjes bestellen. Om klantvriendelijk te zijn en open te staan voor contact hebben op op verschillende plekken in de website de mogelijkheid om contact met ons op te nemen. Wij ontvangen dan een berichtje en kijken graag met je mee om het ontwerp, of adviseren je over de opmaak. Verder mag je ons natuurlijk altijd bellen zodat we jouw vragen direct kunnen beantwoorden.

Welke producten bieden jullie nog meer aan naast geboortekaartjes?

We ontwerpen ook een bijzondere collectie trouwkaarten en zijn druk in de weer ambachtelijk letterpress drukwerk.

Om af te sluiten?

Bij Bloom09 maken we mooie stationary, prachtige geboortekaartjes. Wij hopen dat jij er net zo verliefd op wordt als wij!

Geboortekaartjes van deze ontwerper